miercuri, 10 octombrie 2012

La povești cu sufletul

    Cu toții știm că avem suflet, mare-mic, fericit-trist, împlinit-neîmplinit, completat-necompletat, plin-gol, el e mereu alături de noi și ne face să  fim cele mai speciale creații din această viață. Sufletul tău este comoara din adâncuri, a 8-a minune a lumii, templul fericirii, un loc de basm unde se petrec cele mai profunde, durabile, si valoroase momente ale existenței tale pe acest pământ.
   Îmi place să vorbesc despre suflet, pentru ca e unul dintre lucrurile care îmi raspunde la întrebările despre sensul vieții și al existenței mele aici în lume aceasta, un lucru despre care pot vorbi ușor, pentru că îmi aparține și face parte din mine. Însă de cele mai multe ori uităm să ne mai întrebăm sufletul din când în când, dacă ii e bine acolo, dacă îi lipsește ceva, dacă își dorește altceva, dacă se singur, trist, fericit, bolnav, sărac, neajutorat.
  În mare parte din viața noastră ne neglijăm sufletul îl tratăm cu superficialitate, nu îi raspundem la întrebări nu-i luăm în seamă dorințele si cauzele tristeții. Dacă tu nu îți asculti sufletul și nu il tratezi ca pe o adevarată și prețioasă comoară nimeni în locul tău nu o poate face. Tu ai drept de decizie asupra ta asupra vieții tale și nimeni nu are dreptul să-ti  impună sau să-ti spună ce e bine si ce nu pentru tine și sufletul tău, El nu te minte niciodată pentru ca el este singurul și cel mai fidel prieten din lumea asta. Cu el vei ramane veșnic. Și mai stiu un lucru că atât eu cât și tu nu trebuie mai lăsăm pe nimeni să ne provoace tristețe, dezamăgire sau să ne dirijeze sufletul. Hai să începem de azi împreună cu ambiție, perseverență și cu zâmbetul pe buze să facem ceva pentru împlinirea sufletului nostru, să fim mai buni, să oferim iubire mai multă, să iertam, sa întindem o mână de ajutor, să zâmbim, să cântăm, să ne relaxam, să ne plimbam, să facem lucruri care ne plac, să-i mulțumim lui Dumnezeu că își face timp mereu să ne viziteze sufletul atunci cand îl invităm.
     Încearcă deci să faci tot posibilul ca în viața asta să dobândești și să realizezi acele lucruri care iți fac sufletul să cânte de bucurie. Eu am început, hai să vedem care din noi aduce primul liniștea și bucuria în sufletul său.

 Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi cum se simte sufletul tău în momentul de față ?
 Mulțumesc că ai fost curios și ți-ai dedicat din timpul tau prețios să stai la "povești cu sufletul". Ai grijă de tine, ai grijă de sufletul tău !
   

Un comentariu: