marți, 27 noiembrie 2012

Capul sus !


        Câteodată simt să-mi exprim nemulțumirea, cu privire la acele persoane care consideră că ele nu au nici un defect, sunt "perfecte", se pricep la orice mai bine decât tine, sunt mereu cu un pas înaintea ta, mereu au ceva de comentat, criticat, obiectat iar tu ești o chestie acolo mică și nesemnificativă în ochii lor măreți de genii înnăscute și niciodată nu vei putea să-i ajungi, sau mai mult decât atât să devii mai bun ca ei.
       Acele persoane care poate învoluntar îți țin contul la aproape orice faci încercând să-ți bage sfaturile lor înțelepte pe gât fără ca tu să le fi cerut asta. Acele persoane care niciodată nu încearcă să-și vadă defectele, lipsurile, greșelile și minusurile pe care le au.
        Mă gândesc că poate ele nu au auzit de deviza unitate în diversitate și consideră că toate persoanele de pe acest pământ au aceeași personalitate, caracter, visuri și dorințe. Și toți trebuie să facem ca ei și să ne conformăm dorințelor lor.
        Consider că persoanele acestea încă nu s-au lovit cu capul de ușă suficient de mult încât să încerce să-și vadă de drumul lor, de cum să-și vindece rana, de cum să-și dezvolte caracterul stângaci, și de cum să-și urmeze scopurile obiectivele pentru a fi împliniți și mai buni la ceea ce se pricep ei mai bine.
        Dar cum timpul fiecăruia dintre noi este limitat, scurt, foarte prețios și trebuie să ni-l organizăm eficient și productiv pentru dezvoltarea și împlinirea misiunii și a vieții noastre, nu trebuie să-l irosim aplecând urechea la lucruri neimportante, nefolositoare ci trebuie doar să alegem ce ni se pare noua mai bun din tot ce ni se întâmplă, să continuam să mergem spre împlinirea visului nostru și împlinirea noastră ca oameni. Și să învățăm din propriile greșeli și eșecuri, pentru că atunci realizăm cel mai bine unde trebuie sau nu să mai lucrăm.
Suntem deci DIFERIȚI, avem vieți DIFERITE, caractere DIFERITE, gusturi DIFERITE, și numai noi știm ce e mai bine sau nu, ce trebuie să facem sau nu, nu trebuie să ne poarte nimeni de grijă.
Ai grijă de viața ta, pentru că ceilalti știu singuri să-și poarte de grijă....O zi frumoasă fără griji!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu